Nauta Boek is voortgekomen uit de boekhandel W.C.Reij uit de Warmoesstraat die Nauta sr. in 1956 van de dames Reij overnam. Op de foto hieronder de afdeling boekhandel, net geopend met Henny de Graaf, Weren Nauta, Jook Nauta, Tiny Hopman en Henk Spigt. In 1970 werd Daan Welboren bij de fa. Nauta bedrijfsleider boekhandel die deze taak overnam van Nauta's dochter Oda.
Uibreiding Spar supermarkt
In 1979 werd het Sparpand uitgebreid door de sloop van kapsalon Prins. Het bedrijf bleek echter niet opgewassen tegen de toenemende concurrentie.
Spar supermarkt
Tegenover het Nauta pand was als sinds 1952 op de andere hoek Weverstraat /Parkstraat de kruidenierszaak later de Spar supermarkt van van der Slikke gevestigd.

Hierboven en rechts naast wordt het pand afgebouwd en heeft de opening net plaatsgevonden.
Er volgde een flinke verbouwing. De blinde muur werd vervangen door een royale winkelpui.

De mannen van de fa Harmeling zijn trots op het resultaat.
De vof Nauta Boek met Daan en Carry Welboren begon op 1 april 1987 aan een goede toekomst. Muzikaal omlijst door de
Sea Side Jazzband uit Den Helder waarin Jook Nauta als trombonist tot oktober 1987 actief was.
Naast het Sparpand stond dameskapsalon Prins. Op de foto uit omstreeks 1960 staan de heer en mevrouw Prins voor hun zaak.
Verbouw voormalige supermarkt naar Nauta Boek Begin 1986 kocht Jook Nauta het supermarktpand van de gebroeders van der Slikke.
Jook staat in zijn nieuwe ruimte terwijl de broers Dirk en Charles van der Slikke weemoedig afscheid nemen van hun voormalige supermarkt.
Geschiedenis van Nauta Boek
Nauta Boek 2009
Een winkel vol leesplezier met een enthousiaste bemanning van zes vrouwen en een man. Klaar voor een flinke uitbreiding en herinrichting.
Het Nauta Boek team

achter
Daan Welboren
Diana Dogger
Nelleke van Doorn

voor
Carry Welboren
Marianne Schoo
Cindy Welboren
Marrit Welboren
foto: Alicia Saal, Texelse Media